Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας ανακοινώνει τη διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης επί της Απόφασης περί Διαδικασίας Δημόσιων Διαβουλεύσεων.

Η σχετική Απόφαση θεσμοθετεί τη διαδικασία διενέργειας Δημόσιων Διαβουλεύσεων με εκπροσώπους της Δημοκρατίας, με φορείς εκμετάλλευσης βασικών υπηρεσιών, φορείς κρίσιμων υποδομών πληροφοριών, με παροχείς ψηφιακών υπηρεσιών ή/και παροχείς δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, και με οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα ή οργανισμούς, όποτε η Αρχή κρίνει σκόπιμο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις του Νόμου 89(Ι)/2020.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους για την προτεινόμενη Απόφαση και το περιεχόμενο της, ως μέρος της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης.  Η προαναφερθείσα διαδικασία διενέργειας Δημόσιων Διαβουλεύσεων από την Αρχή θα περιλαμβάνεται σε δευτερογενή νομοθεσία (Κανονιστική Διοικητική Πράξη) που θα εκδοθεί δυνάμει του σχετικού Νόμου 89(Ι)/2020, όπως αυτός τροποποιείται ή αντικαθίσταται.

Το σχετικό έγγραφο είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό χώρο με τίτλο «Δημόσιες Διαβουλεύσεις», στην ιστοσελίδα της ΑΨΑ.

Οι θέσεις των ενδιαφερομένων μερών πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 21 Μαΐου 2021 και ώρα 12:00, στην Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, Ηλιουπόλεως 6, Λευκωσία, Τ.Κ. 1101, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η Δημόσια Διαβούλευση απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά είναι επίσης, ανοικτή για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Λευκωσία, 23 Απριλίου 2021

Σχετικά Έγγραφα

Η περί Διαδικασίας Δημόσιων Διαβουλεύσεων Απόφαση του 2021 – ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ